5 идеи за страхотни зимни екскурзии

почивки през зимата

Темата за вълнуващите пътешествия няма начало и край… Желание за още приключения и незабравими емоции винаги има! Идеята да прекарате романтичен СПА уикенд някъде в България или да заминете на дълго пътешествие в чужбина, е винаги добра. Знаете ли обаче къде точно да отидете през зимата? Да заложите на почивка в планината или да бъдете някъде на топло – идеи за пълноценен отдих и релаксиращо пътуване винаги има. От Boiana-MG съветват да започнете най-напред с прегледа на оферти за хотели и места, където ще можете да видите интересни забележителности.

Къде можете да отидете на екскурзия през зимата?

Както в страната, така и в чужбина има великолепни места, които могат да бъдат посетени през зимния сезон. По-важното е да уточните дали искате да отидете на сняг и да се насладите на бялата приказка, или да посетите някой екзотичен курорт, където да се откъснете от света и да си починете. От гледна точка на видовете дестинации имате богат избор пред себе си, а именно:

  • Ски курорти – класически избор, когато става въпрос за зимна екскурзия. Почитателите на снежните спортове имат възможност да посетят както родните ни курорти, като Боровец и Банско, така и европейски такива – Вал Торенс във Франция, Кицбюел в Австрия и т.н. Финансовите възможности са основен критерий в случая;
  • СПА курорти – ако не сте скиори, но искате да се насладите на зимното време, можете да посетите някой спа курорт, където да се поглезите и да се отдадете на пълен релакс;
  • Зимна почивка в Европа – почитателите на модерния живот имат шанс да посетят някоя от развитите европейски страни, където да се докоснат до съвременния лайфстайл. Дестинации като Париж, Лондон, Виена и Милано са отлично решение. Любителите на Ориента пък могат да посетят съседната ни Турция, която се счита за един сравнително бюджетен избор;
  • Екзотика – все по-актуални станаха пътуванията до Дубай или Египет през студените месеци. Подобна “зимна” екскурзия е един малко по-различен прочит на ежегодната семейна или романтична почивка за двама.

Изборът на крайна дестинация е важен и отговорен. Обмислете всеки един детайл от туристическата оферта и се насладете на прекрасните мигове от зимната екскурзия!

Кои са топ зимните дестинации в България?

За никого не е тайна, че природата на България е уникална, което прави страната ни пръв избор за практикуващите ски и културен туризъм. През зимата можете да откриете страхотни празнични оферти за екскурзии, но и редовни предложения, от които да се възползвате и да организирате една запомняща се почивка.

Съветът на експертите при избора на дестинация е да се съобразите с целта на пътуването си, както и с финансите си. Добри варианти за зимна екскурзия в страната са Банско, Боровец, Пампорово, Велинград, Чепеларе, Копривщица, Троян, Смолян и др.