Екскурзии до Дубай: Потопете се в една модерна приказка от 1001 нощ

Мечтаете за оазис насред пустинята? Искате да видите най-високите сгради в света, да се потопите в умопомрачителен лукс и да видите с очите си най-впечатляващата архитектура? Дубай ще ви даде не само това, но и много повече.

Екскурзия в Дубай

Град Дубай се намира в северната част на едноименното емирство и не случайно е сочен за „Перлата на Близкия изток“. На североизток граничи с емирство Шарджа, където живеят много работещи в Дубай заради по-ниските наеми.

Градът предлага емблематични забележителности като Бурж Ал Араб, Бурж Халифа и Дубай Мол. Тук ще откриете повече атракции, отколкото можете да си представите. Градът също така може да предложи много в областта на изкуството и културата, а гастрономията му е световно известна. Всичко е голямо, по-голямо, най-голямо. Освен най-високия небостъргач, тук ще видите и най-голямото голф игрище, най-големия тематичен парк, най-големия търговски център, най-голямата закрита ски зала и международно летище.

Всичко това превръща вълнуващите екскурзии до Дубай в приключение за цял живот. Каквито и да са личните ви предпочитания, това е дестинацията, която ще ви предложи от всичко по много. Независимо дали планирата семейна почивка в Дубай, или романтична ваканция с половинката, този поразителен мегаполис ще впечатли сетивата и вкусовите ви рецептори.

Бурж Халифа – сграда, която няма да видите никъде другаде

Най-високата сграда в света се извисява със своите 828 метра и се състои от 162 етажа, включващи не само луксозни апартаменти, но и хотел, ресторант, нощен клуб, джамия и площадки с невероятна гледка към града.

Бурж ал Араб – най-луксозният хотел в света

Нощувки, които започват от 1000 евро и могат да достигнат до 15 000 евро, уникален бар с всичко удобства за своите изтънчени гости, лукс и разкош, които ви пренасят в приказка от 1001 нощ – това е Бурж ал Араб. Можете да го видите отвътре, само ако сте наели стая или смятате да вечеряте като кралски особи.

Дубай Мол

В подножието на Бурж Халифа ще откриете най-големия търговски център, който може да си представите. Да отидете на почивка в Дубай и да го пропуснете, е нещо, за което със сигурност после ще съжалявате. На повече от половин милион квадратни метра се намират 1200 магазина, най-големият аквариум в света, който е дом на над 33 000 морски създания, и всякакви съоръжения, заведения и атракции, които да ви забавляват през целия ден.

Суковете на Дубай – магнит за всеки турист

Традиционните покрити пазари в стария център на Дубай ще ви впечатлят с невероятен избор от различни стоки. „Златният“ сук ще промени изцяло представата ви за благородните метали, а близкият Spice Souk – ще изпълни сетивата ви с аромата на подправки от цял свят, който пристигат всеки ден с лодки от Индия и Пакистан.

Dubai Museum – разходка из историята на Дубай

Мегаполисът е не само лъскави небостъргачи и богато украсени витрини на магазини. Тук ще имат възможността да разгледате най-атрактивния музей, който сте виждали, намиращ се в най-старата сграда в цял Дубай. Не го пропускайте по време на вашата ваканция в Дубай. В крепост, датираща от 1787 г., ще се запознаете с историята на търговията с подправки, перли и злато и ще видите стари риболовни лодки.

Не пропускайте още да научите повече за пустинята Сахара, която превръща всички екскурзии до Дубай в невероятно приключение.