Кое е най-подходящото време за почивка на Малдивите, съвети от Руал Травел

Кой не мечтае за почивка на Малдивите? Тази дестинация привлича множество туристи всяка година, като обещава едно невероятно преживяване, изпълнено с много слънце и красота. Тропическите острови омагьосват туристите със слънчевите си плажове, лагуните с разноцветни корали и изумрудено сините топли води. Като си подарите екскурзия до Малдивите, можете да се откъснете от натовареното ежедневие и да се отдадете на активен релакс. Почивка на Малдиви

Островите са и едни от най-романтичните места на земята, затова много двойки решават да изберат оферта за двама и да се насладят на красиво преживяване заедно. Предлагат се и интригуващи предложения за младоженци, като на младите влюбени се гарантира едно чудесно отпразнуване на началото на съвместния им живот заедно. За да си прекарате една незабравима почивка, ние сме насреща с предварителна информация, която да Ви осигури вземането на по-информиран избор по повод Вашата екскурзия.

Кога се ходи на почивка в Малдиви и защо

Почивка на Малдивите можете да предприемете по всяко време на годината, тъй като тропическият климат обещава високи температури. Тези острови са типични със своите два сезона – сух и дъждовен. Сухият сезон наблюдаваме от декември до април, като характерни за него са по-умерените температури и по-редките валежи. Затова и той е най-предпочитан от туристите, които желаят една топла и слънчева ваканция. Вторият сезон, дъждовният, който е с продължителност от май до ноември, отново обещава благоприятни температури, но както предполага и именото му, е по-влажен и с повече валежи. Но това не бива да Ви притеснява – валежите са типично кратки и проливни, като не вали през цялото време, затова и почивката през този период отново ще бъде спокойна и незабравима особено през първите и последните месеци на дъждовния сезон.

Много хора избират Малдивите като дестинация за своята почивка именно заради спокойствието. Но все пак тези острови предлагат и много интересни активности, които ще зарадват и по-приключенски настроените туристи. Островите са известни и като едно от най-добрите места в света за гмуркане. За всички, които желаят да се насладят на красотата на кораловите рифове, се предлага възможността да го направите отблизо, като преживяването определено си струва. Много хотели предлагат уроци за начинаещи, както и гмуркане за напреднали. Малдивите предлагат и страхотни възможности за любителите на риболова, тъй като водите около островите са пълни с разнообразни видове риба. А за тези от Вас, които не са почитатели на предните две активности, то хотелите на островите винаги осигуряват и ежедневни програми, които предлагат множество възможности за забавление – танци, спортни игри, като това са само част от предвидените активности! С подобна пълна програма Ви се гарантира почивка, която няма да забравите.

За Ваше удобство Ви предоставяме списък с едни от най-известните забележителности, като природни, така и културни, които си струва да посетите:

  • Мале – столицата на Малдивските острови;
  • Ари Атол;
  • Банановия риф;
  • Петък джамия (Male Khukukra Miskiu);
  • Президентски дворец ;
  • Национален музей.

Какво ще намерите в Руал Травел

Руал Травел предлага множество оферти на достъпни цени, които ще Ви гарантират една чудесна екскурзия до Малдивите. Престоят варира, като обикновено е около седмица до 10 дни. Руал Травел предлага настаняване в едни от най-добрите хотели на островите, които гарантират лукс и качествено обслужване. Много от хотелите, с които агенцията работи, предлагат различни активности, с които да развличат гостите си, както и множество услуги като фитнес, спа и масажи, които да гарантират едно пълно изживяване на лукса и спокойствието, които Малдивите предлагат. Предлагат се възможности и за по-активно и приключенски настроените, като много от хотелите предлагат гмуркане, водни ски, парасейлинг и др.

Офертите са подходящи както за семейства, така и за двама. Много от хотелите предлагат и специални оферти за младоженци, които желаят да организират своята сватба на незабравимо място като Малдивите, или за тези, които предпочитат да се уединят и да се насладят на своя меден месец.

Повече информация, както и  още много интересни и актуални предложения, можете да намерите на сайта на Руал Травел.