Подходящите забавления през летните уикенди – походи в планината и разходки сред природата

Туники - evizabg.com

Днес отдихът с деца сред природата не се ограничава до пътуване до морето или барбекю в страната. Активните родители обмислят и други варианти – по-нестандартни. Децата не изостават от родителите си – могат да покорят вятъра, реките и стръмните планински пътеки. Нека поговорим за алтернативни начини за семейно отдих – туризъм, колоездене, гмуркане и други вълнуващи дейности.

Не забравяйте да подготвите подходящите дрехи за Вашите летни забавления. Необходимо да вземете със себе си както по-плътни дрехи като дълъг клин и туника, така и тениски и къси панталонки или клинове. Дрехите са в зависимост от това по какъв начин ще прекарате лятната си почивка. Може да вземете и бански костюм с туника за плаж, ако сте решили да обиколите няколко плажни дестинации

Туризъм в планината

Такова приключение ще се хареса на малките непокорни. Когато пътувате, определете крайната цел на пътуването. Детето ще може да измине голямо разстояние, ако накрая го очаква интересна спирка. Помислете предварително за маршрута: изберете крайната точка за всеки ден – планинско езеро, водопад, връх, скален манастир. Разхождайте се из планински пейзажи, пейте песни, разказвайте истории, играйте игри с думи или просто говорете за всичко на света.

Планирайте пътуване със залез до близките градове. В селата и малките градове можете да си купите провизии за няколко дни. Така ще можете да облекчите тежестта на оборудването, което сте взели от вкъщи, както и да потърсите медицинска помощ при необходимост.

Рафтинг

Ако детето ви е на 10 години, можете да опитате по-екстремни забавления с нея, като рафтинг. Преминаване на планински бързеи, неописуеми пейзажи и чист въздух – какво друго ви трябва за добра почивка?

Рафтинг с млади греди, ви съветваме да изберете маршрут със средна трудност. Сформирайте екип от 6-8 души, включително 1-2 деца. Разбира се, основната тежест ще падне върху раменете на възрастните, но детето също ще се научи да управлява греблото, да маневрира сред камъните и да покорява бурното течение на реката. Тя ще се зарадва!

Преди да пътувате, говорете с детето си за правилата за безопасност и стриктното спазване на инструкциите на инструктора. На спиране не се ограничавайте до обяд и сън. Организирайте състезания, играйте спортни игри, обсъждайте успехите за деня, насърчавайте детето. Тя ще ви бъде благодарна.

Гмуркане

Гмуркането е още едно вълнуващо приключение за вашето бебе. Има и възрастови ограничения: допускат се деца над 8 години. Потопено в подводния свят, детето ще открие красотата на морските корали, ще наблюдава пъстрите риби, ще види причудливата растителност. Тези ярки, несравними чувства ще останат с нея за дълго време.

Запознаването с гмуркането ще започне с разказ за правилата за безопасност и пробно гмуркане. Снабдено с жилетка и акваланг, детето ще влезе в морето, ще спусне лицето си във водата и ще се увери, че може да диша. След изучаване на знаците, използвани от инструктора, тя ще бъде готова за първото истинско гмуркане на дълбочина 2-3 метра. Развивайки умения, в бъдеще бебето ще може да се гмурка по-дълбоко и да вижда повече подводни чудеса.

Разходка с велосипед

Колоезденето е сериозно хоби, което изисква много усилия и издръжливост. Не всяко дете ще се справи с много километри маршрути, лошо време, труден терен и други неприятности от това пътуване. Въпреки това обичайните разходки с велосипед в гората, парка или крайбрежната алея ще бъдат много полезни. Изберете хубав ден, заредете нужните неща за пикник в велопарката, запасете се с вода и пътеводител за природата.

Карането на велосипед ще донесе не само удоволствието от съзерцаването на красиви пейзажи, но и ще развие сила, ще укрепи здравето, ще напомпа мускулите на краката и пресата, ще се научи да се движите по терена и най-важното ще даде усещане за свобода. Още повече радост ще донесе пикник с пържени на въглища колбаси, печени картофи и десерт.

Което и от нашите предложения да изберете, със сигурност ще бъде изключително приятно, тъй като ще бъде с цялото семейство.

Когато сте направили правилния избор на маршрут и подходящите дрехи, ще прекарате страхотно времето си заедно.